miércoles, 9 de diciembre de 2009

Festas gastronómicas



Festas Gastronómicas da vila de Redondela son:

1) A Festa do Choco, se celebra no 1º ou 2º Fin de Semana do mes de maio.

Se celebra nestas datas porque é cando o choco está no seu mellor momento de degustación.


Con tal motivo se celebran distintas actividades festivo culturais.

A festa arranca con un pregón que se le dende o balcón do Concello por un persoeiro coñecido.

Durante o fin de semana que duran a Festa actuan bandas de música, poden haber xogos de deportes e xogos infantiles, entre outros.

O domingo de mañá, hai unha competición gastronómica de Redondela, na que todo o mundo pode participar, amas de casa, bares, restaurantes, da vila ou de fóra.

A carpa de competición se instala diante do Concello, onde o xurado, composto por persoas coñecidas da Vila, valoran os distintos pratos presentados, e ó final se reunen e deciden dar varios premios, os distintos pratos cociñados con o choco.

De aqui se deduce que o choco, pode cociñarse de moi distintas formas, dende as receitas tradicionais a receitas vanguardistas.


Hai catro modalidades de premios:
- Á mellor receita creativa.
- Chocos en su tinta
- Chocos con arroz.
- Empanada de chocos.

2) A Festa do Mexilón celebrase na 1ª ou 2ª semana se setembro, en Chapela.

3) A Festa da mazán celebrase no 1º domingo de outubro en San Esteban de Negros.

A mazán é unha fruta que pola súa textura e sabor, permite crear pratos doces, si se mistura con outros sabores mais salados como o bacallao dando lugar ó: "bacallao con mazán ó forno"
Tamén permite elaborar: "chourizos á sidra", "xamón con mazán", ou costeletas de porco abertas polo medio onde se introduce unha rabanada de mazán, e se fríen.

Nesta festa, ademais do concurso de postres feitos con mazáns, hai outras actividades festivo-culturais.


4) A Festa de la Orella de porco se celebra no 1º do mes de decembro, na parroquia de Cedeira.

Este ano 2009, prepararonse 3.000 racións aderezadas con aceite de oliva e pementón que se poideron degustar debaixo da carpa que se instalou para o efecto.

Como non podia ser de outro modo, ás 12 e media da mañá, un persoeiro famoso ensalzou a orella do porco como produto gastronómico por excelencia.

Non hai que olvidar, unha frase habitual, que se di, cando algo está moi sabroso,
"hum, ... está de orella!!.

Sobre as doce e media da mañá, pronunciouse o pregón da Festas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario